Op 4 Juni 1783 lukt het Joseph en Etienne Montgolfier om een balachtig geheel van zijde gevuld met warme lucht in de lucht te krijgen. De "ballon" steeg tot 1000 meter boven Annonay (F) uit...

Ballonvaren.. een ervaring om nooit meer te vergeten. Ervaar dit onvergetelijke avontuur met FREDAIR.

FREDAIR maakt samen met u een afspraak voor een ballonvaart vanaf een bepaalde startplaats.
Op de dag van uw geplande ballonvaart nemen wij telefonisch contact met u op. U hoort dan van ons of de vaart wel of niet door kan gaan i.v.m weersomstandigheden. Mocht deze worden afgelast, dan plannen wij meteen een nieuwe datum.

Gaat de vaart door dan komt u op eigen gelegenheid naar de startplaats. Wij heten u dan van harte welkom en leert u ook uw medepassagiers kennen. Als laatste check zal de piloot altijd uit voorzorg, voordat we samen de ballon gaan opbouwen, eerst nog contact opnemen met de meteodienst en zelf de windsnelheid en windrichting controleren Zijn de weersomstadigheden dermate verandert of gaan ze het komende uur sterk veranderen, dan kan alsnog besloten worden de vaart niet te laten doorgaan. Desondanks kan het voorkomen dat u toch een andere ballon in de lucht zult zien. Meestal zijn het a) kleinere ballonnen of b) varen ze (op eigen risico) met hogere windsnelheden.
Bij Fredair willen we u laten genieten van een ballonvaart en samen met u rustig kunnen landen.

Zijn alle factoren in orde dan gaan we samen met u de ballon startklaar maken en ontvangt u voorafgaande de start uitgebreide veiligheidsinstructies.

Tijdens de vaart hoeft u alleen te genieten van het uitzicht en de rust. Luister naar de "aardse" geluiden. Kijk naar de miniatuur wereld onder je. Graag vertellen we u tijdens de vaart ook de werking van de ballon.
Na een veilige landing breken we samen de ballon af en bergen we alles samen op. Hierna volgt een kleine feestelijke plechtigheid. U ontvangt een "adelijke" titel, een luchtdoop en een mooi certificaat.