Ballonvaren boven
Zuid-Limburg en de Euregio
Het ene moment vaar je boven het Drielandenpunt om daarna Parkstad onder je voorbij te zien glijden. De wind bepaald in welke richting we varen.
Afhankelijk van de gekozen startplaats kunnen we ongeveer de route bepalen en weet je ongeveer waarboven we zullen varen.
Een ballonvaart via Fredair is vertrouwd en veilig. Met meer dan 30 jaar evaring zorgen we voor een mooie en rustige ballonvaart. De ballonvaart duurt minimaal 1 uur. Maar houd er rekening mee dat je ongeveer 3 uur bezig bent met opbouwen, varen, afbreken en natuurlijk de luchtdoop.
Vaar mee boven het schitterende landschap!
Je piloot, Frederik Kohnen heeft sinds 1986 het brevet en is inmiddels een van de meest ervaren piloten in de regio. Daarnaast is hij instructeur voor commerciële ballonnen ofwel: Flight Instructor FB (Free Balloons).
Het avontuur begint al bij de ontmoeting. Onder deskundige begeleiding help je mee de ballon op te bouwen. Daarna kan de vaart beginnen. Voorafgaande de ballonvaart krijg je goede instructies voor tijdens de start, de vaart en de landing. Een keer hoog in de lucht hoef je alleen nog maar te genieten van unieke vergezichten.
En geniet van de mooie vergezichten.
Jouw en onze veiligheid gaan altijd voor! We willen immers dat je geniet van je ballonvaart en hier een mooie herinnering aan over houdt. Het kan zijn dat wij een vaart afzeggen maar je toch een andere ballon in de lucht ziet. Iedere piloot maakt zijn/haar eigen beslissing. Wij gaan echter altijd voor prettig en veilig ballonvaren. Tijdens de ballonvaart ben je verzekerd tegen ongevallen*. Dit zit in de prijs van een ticket.
Zodra de ballon aan de grond staat kan het afbreken weer beginnen. Je mag uiteraard weer mee helpen. Daarna ontvang je de “champagne” doop en een “adelijke” oorkonde. Afhankelijk van je ticket kun je aansluitend genieten van een heerlijk ontbijt.
*maar niet tegen schade aan en verlies van spullen.
Veel gestelde vragen.
Is het koud tijdens de ballonvaart?
Waar zijn de opstijglocaties?
Er is altijd overleg met de passagiers over de opstijglocatie en over de eventuele wensen waarover heen men wil varen.
Mag ik een camera meenemen?
Hoe bestuur je een heteluchtballon?
Gemiddeld is de afstand zo’n 5 tot 25 km per vaart, maar in de lucht bevinden zijn meestal luchtlagen met een verschillende richtingen en snelheden. Door meer of minder te branden kunnen we hoger of lager varen, en zo de ballon in een bepaalde richting manoeuvreren.